1-2 leveransdagar - skickas innan 15:00 samma dag - fri frakt över 300 kr- öppet köpFri Frakt >300 kr - Öppet Köp

Tre tecken i tiden

Tillbaka till Smyckebloggen
Tre tecken i tiden 9

Tre tecken i tiden

Tre tecken i tiden

Har du också tänkt på att när man ser en ”ny” grej i modet, till exempel en speciell färg, så ser man den snart överallt? Det går som en löpeld genom modetidningar och butiker. Men hur kommer det sig att alla plötsligt har gjort samma sak? Och att vi faktiskt känner ett sug efter att köpa just den saken?

Det tar ju tid att tillverka kläder, skor och smycken. Så det kan inte bara vara härmapor som kopierar något de sett hos en konkurrent. Naturligtvis följer alla stora modeföretag trendanalyser och beger sig till olika mässor där tyger, garner, smyckedelar, stenar och sådant visas. Och bland alla dessa tusentals detaljer finns det vissa som känns trendiga, vissa saker som ”ligger i luften” och som många designers vill jobba med just då.

När vi ger oss ut på inköp för att hitta smycken till Smyckendahls händer det ofta att vi ser något vi gillar, och att det sedan återfinns hos flera leverantörer. Inför denna säsong var det några saker som speciellt stack ut:

Tofsar

Det visades massor med tofsar, både som örhängen och i halsband och armband. Speciellt i det somriga modet, smycken att bära på beachparty eller grillfest, men även en del i mer city-chic stil.

tofs2

Vackra armband med rundslipade halvädelstenar och tofsar från Dyrberg/Kern piffar upp en enkel topp eller klänning och gör den festfin. Välj gärna att kombinera flera armband ihop för en personlig mix. Det finns även urläckra örhängen att matcha med. Se Dyrberg/Kern-kollektionen här!

Harmony-By-Cecilia-Kallin1

Vi har precis fått hem en hel ny serie från Seven/East i samarbete med singer-songwriter Cecilia Kallin, som pryds av tofsar. Så snyggt! Du hittar hela den nya serien här!

Det finns även snygga örhängen från Rosenvinge och flera fina smycken från Orelia London med tofsar. Klicka här för att se mer!

Dubbelhornet

Dubbelhornet eller den nedåtvända månskäran är en annan sak som vi fastnade för inför denna vår. Detta är en vanlig symbol för månen inom astrologin, en alkemistisk symbol för silver och inom den keltiska kulturen en gudinnesymbol.

jossan1

Vi har flera fina smycken med den på, till exempel serien Dream Big från CU Jewellery som tillverkas av återvunnet silver. Serien är designad av bloggaren Josefin Dahlberg. Du hittar alla delar här!

22772_22

Även Orelia London har trendiga halsband med dubbelhornet, i flera olika halsband. Det ovan heter Tusk & Crescent Charm halsband och du hittar det här!

Ginkgo Biloba

Plötsligt fanns de överallt, de där supervackra bladen från Ginkgo Biloba eller Kinesiska Tempelträdet. Detta är en utrotningshotad art och den är unik. Konstigt nog är de närmaste släktingarna barrträd (!). De flikiga solfjädersformade bladen är mycket dekorativa. Vi har vackra smycken med ginkgo biloba-blad från bland andra Dyrberg/Kern:

ginkgo

Hultquist Copenhagen:

ginkgo3

och Lotta Jewellery:

ginkgo1

Se alla varianter här!

Vi återkommer med nya tender efter sommarens mässor!

Dela det här inlägget

Tillbaka till Smyckebloggen