1-2 leveransdagar - skickas innan 15:00 samma dag - fri frakt över 300 kr- öppet köpFri Frakt >300 kr - Öppet Köp

Älskade Sägen – en klassiker som förnyar sig!

Tillbaka till Smyckebloggen
Älskade Sägen – en klassiker som förnyar sig! 6

Älskade Sägen – en klassiker som förnyar sig!

 Älskade Sägen – en klassiker som förnyar sig!

Elin Sigrén började med att göra tjugo stycken smycken av gammalt fint porslin och silver sommaren 2007. Hon befann sig i sitt barndomshem utanför Visby på Gotland och hade precis blivit mamma. Denna lilla kreativa gnista blev starten till ett företag som nu funnits i mer än tio år och som har återförsäljare över hela världen.

sagen4

Idén är enkel: att bevara gammalt, trasigt, vackert porslin i form av smycken. Men det är svårare än det låter. Varje bit porslin slipas för hand och infattas i återvunnet sterling silver. Det krävs riktigt erfarna smeder med stor hantverksskicklighet för att tillverka varje smycke. Att skapa nya vackra föremål av kasserat porslin och återvunnet silver är fantastiskt sätt att ta tillvara resurser, och ett perfekt exempel på Upcycling.

sagen2

Från början hittade Elin sitt porslin på loppisar och i antikaffärer, men numera jobbar Sägen ihop med porslinsfabrikerna Rörstrand och Gustavsberg för de populära serierna Berså och Mon Amie. I ett samarbete med House of Rym har Elin tagit fram en modernare serie smycken. Visst finns det retrokänsla i de fina mönstren, men uttrycket blir lite yngre och kaxigare.

sagen3

Eftersom de handgjorda silversmyckena blir lite kostbarare har man även tagit fram en kollektion smycken i stål där porslinet bytts ut till förmån för laminatet Virrvarr, från 1958 av Sigvard Bernadotte, känt från köksbänkar och bord i många svenska hem. Dessa smycken ligger lite lägre i pris men har fortfarande den nostalgiska charmen hos Sägen-smyckena.

sagen6

Nytt för i vår är en helt ny serie i stål och matt svart porslin, Luna, där modellerna är lite djärvare och trendigare än tidigare kollektioner från Sägen. Vi på Smyckendahls tycker att den är jättespännande och ser fram emot att få visa dem för er snart! Nu har Luna kommit! Klicka på länken: Du hittar alla våra fina smycken från Sägen här!

sagen5

Dela det här inlägget

Tillbaka till Smyckebloggen