Ångerrätt

ÅNGERRÄTT – RETUR AV VARA

För oss är det viktigt att du är nöjd med ditt köp. Är du inte 100% nöjd, är det bara att skicka tillbaka varan till oss. DEN RETURNERADE VARAN SKA VARA OSS TILLHANDA INOM 14 DAGAR. Dessa 14 dagar börjar räknas dagen efter du mottagit varan. SKRIV DITT ORDERNUMMER OCH DITT NAMN PÅ EN LAPP OCH LÄGG MED. Vi vill också gärna att du berättar varför du skickar tillbaka varan. Du kan, om du så önskar, använda Konsumentverkets ångerblankett, men det är absolut inget krav. Länk till Konsumentverkets ångerblankett

Om du väljer att skicka tillbaka hela eller delar av din beställning står du själv för returportot. Tänk på att packa in paketet noggrant, du är ansvarig för transportrisken vid retur. Det innebär att du är ansvarig för varorna till dess att de har överlämnats till oss av Posten. Vill du vara helt säker på att din retur kommer fram så är det bäst att skicka det som postpaket istället för brev, då paket har kollinummer som går att spåra. OBS: Vi löser inte ut ofullständigt frankerade returer.

Du har full ångerrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan. Vi accepterar enbart returer av varor som är oanvända. Du får givetvis prova smycket, men inte nyttja varan utöver det.  OBS! Örhängen från Studex och Blomdahl som levereras i sterila förpackningar får inte provas. Om sigillet brutits kan vi inte ta smycket i retur. Du får heller inte klippa bort lappar eller etiketter. Vid retur av vara som hanterats i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion, det vill säga om varan är använd eller skadad, kan du bli ersättningsskyldig för den eventuella värdeminskning som uppstått.

OBS: Om det är något fel på varan så är det inte en retur utan en reklamation. Vi tar givetvis emot reklamationer även om du använt smycket. Se mer om REKLAMATIONER här.

Vi betalar tillbaka dina pengar utan dröjsmål. Observera att återbetalning görs först efter att vi tagit emot varan från dig, så skicka tillbaka varan så snart du ångrat ditt köp. Din retur återbetalas med samma betalningsmetod som vid köpet. Om du betalade med kort sätter vi tillbaka summan på samma kort. Betalade du via faktura och returnerar hela köpet så makuleras fakturan, om du väljer att skicka tillbaka delar av köpet justeras beloppet på fakturan.

Om du önskar byta till annan vara skickar du tillbaka den vara du inte vill ha till oss och lägger sedan en ny order på det du vill ha istället. Så fort vi fått ditt oönskade smycke i retur får du pengarna tillbaka för det.

UPPREPADE RETURER

Vi vill underlätta för att du som kund ska bli riktigt nöjd med ditt köp, och har därför ångerrätt i 14 dagar, från det att du mottagit ditt paket. Vi håller koll på antalet returer som våra kunder gör och upprepade returer utöver vad som är rimligt kan leda till att vi stänger ner kundens konto och att man inte kan fortsätta att handla.

ÅNGERRÄTTEN OMFATTAR INTE

• När du köper presentkort gäller inte ångerrätt, öppet köp eller bytesrätt.

• Outlösta varor omfattas inte av ångerrätten. Om du ångrar ditt köp måste du hämta ut dina varor och därefter returnera dem till oss. Har du ett levererat paket som du inte hämtar ut, får du en påminnelse från Posten. Hämtar du inte ut ditt paket skickas det tillbaka till oss. Vi tar då ut en avgift på 250 kronor för att täcka våra omkostnader.

Returadress:
Logistified Ecommerce Jewellery AB
Älgerumsvägen 39
383 32 Mönsterås