Information om personuppgifter, cookies och GDPR

GDPR är en lag som ersätter PUL, personuppgiftslagen, och som ska stärka dataskyddet för alla inom EU. GDPR medför att företag måste visa större öppenhet och transparens om hur de samlar in, lagrar och använder personuppgifter. GDPR innebär även hårdare regler för hur man får använda personuppgifter. Du kan läsa mer om GDPR här. 

Vi samlar in uppgifter om dig som besökare på tre sätt:

Automatiskt

Vi använder cookies, pixlar och taggar när du besöker vår hemsida för att kunna förbättra din upplevelse och göra den mer personlig, till exempel genom att rekommendera produkter vi tror att du skulle kunna vara intresserad av.

När du besöker vår hemsida blir du tillfrågad om du accepterar Cookies. Dessa ”kakor” sparar information om vad du besökt och hur du interagerat med vår sida. Detta ger dig en bättre upplevelse på webben och gör att du slipper fylla i t.ex formulär igen.

Vår sida visas inte korrekt om du väljer att inte tillåta cookies, och det kan göra att det inte går att lägga en beställning, så för att handla hos oss måste du tillåta cookies. Du kan, i din browser, ta bort dessa cookies efter ditt besök hos oss. Detta görs på olika sätt i olika browsers så vi rekommenderar att du följer deras anvisningar.

Smyckendahls arbetar med tredjepartsannonsörer (till exempel Google) som använder kakor och annan teknik för att kunna erbjuda mer relevant reklam på Internet. Annonsörerna använder då icke-personlig data om dina online-aktiviteter för att anpassa reklamen. De har aldrig tillgång till dina personuppgifter.

Vid nyhetsbrevsprenumeration

När du väljer att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev så sparar vi enbart din e-postadress. Vi kan inte länka den till ett namn, en adress eller dylikt. Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att klicka på länken för detta ändamål längst ner i nyhetsbrevet.

Vid köp

När du handlar hos oss samlar vi in följande uppgifter om dig:

Namn
Postadress
e-postadress
Mobilnummer

Dessa uppgifter behövs för att vi ska kunna skicka dig de varor du har beställt. Vi är skyldiga enligt bokföringslagen att spara uppgifter om vem vi gjort affärer med. Vi sparar även dessa uppgifter för att vid eventuellt reklamationsärende kunna gå tillbaka till dem. Detta för att kunna följa konsumentköplagen. Uppgifterna sparas så länge dessa lagar kräver att vi gör det.

Vi har aldrig tillgång till följande uppgifter:

Bankkontonummer
Kreditkortsnummer
Kreditvärdighet
Personnummer
Kön

Alla våra betalningar går genom Klarna, och om du vill veta mer om vilka uppgifter de har sparat kan du läsa här.

Vi spelar heller aldrig in din röst om du kontaktar kundtjänst via telefon.

Säkerhet

Dina personuppgifter är trygga hos oss. Vi gör vårt allra bästa för att skydda dina personuppgifter. Vi använder säker teknik och stränga rutiner för att skydda dina personuppgifter från obehöriga. Vi delar eller säljer aldrig din information till någon annan part.

Om du har frågor angående dina personuppgifter hos oss kan du kontakta oss på kundtjanst@smyckendahls.se