1-2 leveransdagar - skickas innan 15:00 samma dag - fri frakt över 300 kr- öppet köpFri Frakt >300 kr - Öppet Köp

Sommar, sommar och sol

Tillbaka till Smyckebloggen
Sommar, sommar och sol 1

Sommar, sommar och sol

Hoppas ni haft en härlig midsommar. Denna dag är årets längsta, och längst upp i norr går ju solen inte ned alls. Och även om det spöregnade här i Stockholm på morgonen klarnade det upp framåt eftermiddagen och solen bröt fram.

Nuförtiden är midsommar kanske mest en högtid som vi förknippar med sill, färskpotatis och jordgubbar, men själva midsommarsolståndet har varit viktig för folk i årtusenden. I Sverige har vi dyrkat solen sedan bronsåldern. Ett hjul med fyra ekrar symboliserade solen och det finns inristat på olika föremål som arkeologerna hittat. Den stora stensättningen i Stonehenge i England, som är ca 4500 år gammal, byggdes så att midsommarsolen skulle falla på altaret i mitten. Än i dag kommer folk hit för att utföra olika typer av soldyrkande riter.

Men inte behöver man vara en new-age-druid för att älska solen här uppe i norr där vi har så långa och mörka vintrar. Solen, månen och stjärnorna är vanliga motiv i smycken, och kanske beror det på att ljuset och mörkret, dagen och natten är viktiga för oss. Många av våra leverantörer har också gjort riktigt snygga smycken för den som vill smycka sig med solen nu till sommaren.

sun

Vad sägs om detta fina set från duktiga Seven/East? Alla delarna säljs separat. Smyckena är i rostfritt stål och finns både med silver och guld-plätering. Du hittar dem här!

solar

Prisvinnande smyckedesigner Cornelia Webb har både en måne och en sol i sitt ordinarie sortiment. Detta är en lekfull och personlig liten sol med Cornelias eget fingeravtryck på ena sidan och en kedja som kan knäppas på olika sätt. Halsbanden finns i sterling silver och guldpläterat silver. Se dem här!

sunshine

Rund som en sol och med ett fint budskap är denna berlock i halsband från by Jolima. Snyggt och prisvärt i stål med plätering i guld eller silver, blir detta en fin present till någon man håller av. Du ser dessa och andra by Jolima-budskapshalsband här!

Så skruva upp radion lite extra när de spelar Sommar, sommar och sol, Here comes the sun, eller Det blir en dag på stranden, och njut av solljuset och den vackra men korta sommaren! Trevlig och solig sommar önskar vi på Smyckendahls!

Dela det här inlägget

Tillbaka till Smyckebloggen