1-2 leveransdagar - skickas innan 15:00 samma dag - fri frakt över 300 kr- öppet köpFri Frakt >300 kr - Öppet Köp

Du har väl inte missat Månadens Designer?

Tillbaka till Smyckebloggen
Du har väl inte missat Månadens Designer? 2

Du har väl inte missat Månadens Designer?

 Du har väl inte missat Månadens Designer?

När vi är ute på mässor och inköpsresor, eller bara kollar i affärer i spännande städer ser vi intressanta smyckemärken som vi gärna skulle vilja sälja hos oss. Men det är knepigt att få folk att handla okända saker på nätet. När man shoppar online letar man oftast efter märken och produkter man redan känner till. För att göra något åt saken startade vi på Smyckendahls en drive som vi kallar Månadens Designer för ungefär ett år sedan.  Under den rubriken visar vi (i två månader, det är så mycket jobb att lägga upp ett nytt märke i butiken) ett intressant smyckemärke. Oftast har det varit ganska unga svenska designers som gör fantastiska smycken men har svårt att nå en större publik. Och det har blivit en succé. Många av märkena stannar också kvar i vårt reguljära sortiment efteråt och det är ju jätteroligt.

agh2

Just nu heter Månadens Designers Karin Andelius och Linda Gribbe. De startade sitt märke, andeliusgribeb, 2015 och de jobbar med att designa och producera smycken av hög kvalitet och starka budskap. Alla smycken görs på små verkstäder i Sverige för att kunna garantera goda villkor för arbetarna, och 10% av vinsten skänks till olika välgörande ändamål. Miljömedvetenhet är viktigt för andeliusgribbe, liksom kvinnligt företagande. De tuffa smyckena i kirurgiskt stål med antingen 925 sterling silver- eller 24K guldplätering talar sitt tydliga språk. Vi älskar deras smycken och det gjorde Swedish Fashion Council också, som har valt ut andeliusgribbe till en av sju Swedish Fashion Talents 2018. Se hela andeliusgribbes sortiment här!

BOW_LABEL_epee_earcuff_makeweight_earpin_90schain

Tjejerna bakom Bow Label, Sophie Antonsson och Josefin Bakos De Geer har också valts ut som Swedish Fashion Talents, 2017. De hämtar inspiration till sina originella och välarbetade smycken från historia, film, musik och litteratur. Alla smyckena har en form och ett namn som valts med omsorg för att symbolisera den inneboende kraft de vill lägga i dem, en kraft som ska fungera som ett skydd och en rustning för bäraren. Olika typer av gamla vapen, svärd, spjut och pilar kombineras med moderna, minimalistiska former i de speciella smyckena. Starka kvinnor är en viktig förebild för Sophie Antonsson och Josefin Bakos De Geer och de har valt att kalla sitt märke Bow Label som en hyllning till skådespelerskan Clara Bow, berömd flapper och feminist på 1920-talet. Spana in Bow Label här!

Model-Stickii-necklace-raw-bronze

Bland tidigare Månadens Designers finns även Lumitoro, som är ett mycket speciellt märke. Roberto Chaves som är designern bakom märket har en bakgrund som fotograf. Han har även jobbat med Virtual Reality och stereoskopisk 3D. Och det var där någonstans han fick idéerna till sin smyckekollektion. Alla Lumitoro-smycken skrivs ut på 3D-skrivare! Detta är en komplicerad metod, och den är faktiskt farlig. De små partiklarna av brons eller silver kan explodera om man inte hanterar dem rätt, så själva utskrifterna sker på speciella fabriker i Schweiz. I kollektionen finns både dam- och herrsmycken. Du hittar alla Lumitoros spännande modeller här!

bg

Snart är det dags för nästa Månadens Designer. Vi kan redan nu avslöja att de heter Baumgarten Di Marco och att de jobbar med diamantskärvor som blir över när man slipar råa diamanter. Följ vår blogg eller prenumerera på vårt nyhetsbrev så du inte missar dem!

Dela det här inlägget

Tillbaka till Smyckebloggen